top of page

HOUTBOUW

Houtskeletbouw

Realisaties:

H Asper

DME Maarkedal

G Destelbergen

V Eine

DD Maarkedal


Het voordeel van hout is dat het een relatief licht bouwmateriaal is. Dit vereenvoudigt het transport. Bovendien kan een lichtere fundering volstaan; reden waarom bij het uitbreiden van gebouwen met een extra verdieping (ook wel optoppen genoemd) vaak gebruik gemaakt wordt van houtskeletbouw.


De elementen zijn eenvoudig te plaatsen, waardoor het gebouw snel wind- en waterdicht kan worden gemaakt. Daarnaast biedt het ook mogelijkheden om vlot te isoleren. Daardoor is deze techniek heel goed bruikbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie.


Een ander belangrijk voordeel van houtskeletbouw is het gebruik van ecologisch, duurzaam en volledig recycleerbaar basismateriaal.


Houtmassiefbouw CLT

Realisaties:

M Oudenaarde - CLT

Scheldewindeke - CLT


CLT staat voor Cross Laminated Timber of kruislaaghout.

Bouwen met CLT staat voor een vlotte montage en een snelle en eenvoudige luchtdichting. Bovendien bestaat de mogelijkheid om uitsparingen voor vb. elektriciteitskabels of waterleidingen reeds te voorzien.


Eén van de vele voordelen van werken met CLT is de grote overspanningen die bereikt kunnen worden zonder extra ondersteuning. Daarnaast zorgt de massiviteit van de bouwelementen voor een goed zomercomfort.


Voor de afwerking zijn er verschillende mogelijkheden. Aan de binnenkant is het perfect mogelijk om een zichtbare houten afwerking te houden, indien gewenst kunnen aan de binnenzijde ook andere materialen gebruikt worden.

Aan de buitenkant zijn naast een houten gevelbekleding ook een afwerking met steen, leien, crepie, ... mogelijk.


Wij werken met materialen zoals fermacell, steico, isovlas, I3-cellulose, velux, ewitherm …


Interesse? Vragen? Wenst u bijkomende info, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

#houtbouw #houtskeletbouw #houtskeletbouwCLT #clt

VOLG ONS

  • Black Facebook Icon

BLIJF OP DE HOOGTE

ALLE SPECIALISATIES

TAGS

Er zijn nog geen tags.
bottom of page